Nieuws

Saxion: Fun Park Challenge 2015

17 december 2015

Tijdens de Fun Park Challenge 2015 streden 34 teams van scholen uit het voortgezet onderwijs om het beste pretparkontwerp. De scholieren bouwden tijdens twee finales bij Saxion in Enschede hun ontwerp en presenteerden dat aan een jury. De winnaars zijn Het Assinklyceum met het Cruisepark en Het Stedelijk Lyceum met het Century Park. Als winnaars mogen zij een dag naar Avonturenpark Hellendoorn.

foto_Winnaars_Assink_Lyceum_cruisepark 

Techniekstudenten van Saxion zijn de afgelopen weken in 6 scholengemeenschappen gestart met de voorbereidende programma’s voor de Fun Park Challenge. De deelnemende scholengemeenschappen waren Het Assink Lyceum uit Haaksbergen, SG Marianum uit Groenlo, De Grundel uit Hengelo, Twents Carmel College uit Oldenzaal, Het Bataafs Lyceum uit Hengelo en Het Stedelijk Lyceum uit Enschede. De ruim 1200 scholieren bedachten de meest uiteenlopende pretparken: van Festivalland tot Dinopark en van Onderwaterpark tot het doolhof van ‘The maze runner’. Uit elke klas is één team als finalist gekozen. Deze teams werden tijdens de finaledagen door een jury beoordeeld op het ontwerp, de presentatie en de wijze waarop het team samenwerkte.

Techniekpromotie

De Fun Park Challenge is een samenwerking tussen Saxion, Avonturenpark Hellendoorn en Reef Infra. Met activiteiten als de Fun Park Challenge wil Saxion de profielkeuze richting techniek stimuleren. De Fun Park Challenge richt zich op de derde klas van havo en vwo omdat deze scholieren voor hun profielkeuze staan.

Winnaars_het_stedelijk_lyceum_centurypark