Nieuws

Rotterdam The Hague Airport: contract renovatie hoofdplatform

02 maart 2016

Ooms Construction gaat in opdracht van Rotterdam The Hague Airport het hoofdplatform van het vliegveld in Rotterdam renoveren. Beide partijen tekenden op vrijdag 26 februari jl. de samenwerkingsovereenkomst.

rotterdamthehague 

Samen sterk

Ooms Construction en zusterbedrijf Reef Infra werken nauw samen in dit project. Het betonnen platform wordt aangelegd door Reef Infra. Ooms Construction zal de aanliggende rijbanen vervangen en ook de onderliggende infrastructuur. De platformverlichting wordt voorzien van energiezuinige LED-verlichting. Het bestaande platform is ruim zestig jaar oud en de technische levensduur is verstreken. Een belangrijk aspect van het project is dat alle activiteiten zodanig gefaseerd uitgevoerd worden, dat de vliegtuigafhandeling veilig en met zo min mogelijk hinder kan plaatsvinden. Zo dienen er ten minste zeven vliegtuigopstelplaatsen in gebruik te blijven tijdens de renovatie.

De renovatie zal in vier tot vijf fasen worden uitgevoerd. Het vernieuwde platform wordt conform planning eind april 2017 operationeel opgeleverd.

Voor het volledige persbericht klik hier.