Nieuws

Bewust Veilig 17 maart

16 maart 2017

Strukton Civiel staat vrijdag 17 maart a.s. stil bij Bewust Veilig werken. Deze dag is uitgeroepen op initiatief van Bouwend Nederland, UNETO-VNI en Aannemersfederatie in samenwerking met de Governance Code Veiligheid in de bouw. Alle dagen van het jaar is veiligheid belangrijk. Eén dag per jaar, de derde vrijdag in maart, besteden we hier extra aandacht aan.

24Safe_payoff_RGB 

Het 24Safe veiligheidsprogramma van Strukton Civiel gaat juíst over bewustwording. Met de campagne ‘Denk, Deel, Waarschuw, Veilig’ geven wij invulling aan het programma proactief bezig te zijn met veiligheid. Veiligheid gaat verder dan het naleven van regels. Veiligheid betekent bijvoorbeeld ook het melden van incidenten en het aanspreken van collega’s. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat iedereen veilig kan werken.

Hoe staan we op 17 maart stil bij ‘Bewust Veilig’?
De directie, het management en de projectverantwoordelijken van Strukton Civiel gaan een Safety Walk uitvoeren op deze dag, waarin zij hun betrokkenheid tonen door met bouwplaatsmedewerkers in gesprek te gaan. Dit is geen inspectie, maar een bezoek aan de bouwplaats waarin gesproken wordt over onder andere veiligheid op de werkvloer. 

Elke dag samen scherp op veiligheid, ook op 17 maart.

STRC14001-01 icons kader in rij