Nieuws

Gecertificeerd op trede 3 Veiligheidsladder

04 januari 2018

Met trots kunnen wij melden dat onze toewijding aan bewust veilig werken is beloond met certificering op trede 3 van de Veiligheidsladder. De Veiligheidsladder is door ProRail ontwikkeld om de veiligheidscultuur binnen een organisatie te meten en te verbeteren. Ook andere opdrachtgevers maken zich sterk voor adoptie van de Veiligheidsladder in de branche.

certificaat veiligheidsladder 

Aandacht voor gedrag

  • Verbetering van de veiligheidscultuur leidt tot anders denken. Veiligheid is meer dan het naleven van regels.
  •  Veilig moeten werken verandert in veilig willen werken met een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een veilige en gezonde werkplek.
  • Veiligheid is je collega’s kunnen aanspreken en met elkaar de risico’s en maatregelen bespreken. Het gaat er om dat je verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat er veilig wordt gewerkt. Met 24Safe werken wij richting een proactieve veiligheidscultuur binnen Strukton en onze partners.

24Safe

Strukton Civiel en Reef Infra zijn in 2014 gestart met de brede uitrol van het 24Safe programma. De basis van het programma is:

STRC14001-01 icons kader in rij

 

 24Safe kenmerkt zich door een positieve benadering over veiligheid en vakmanschap; dus niet alleen kijken naar incidenten en gevaarlijke situaties, maar ook naar de inzet en betrokkenheid van medewerkers om veiligheidsrisico’s te beheersen. Wij stimuleren leiderschap, vakmanschap en samenwerken in veiligheid. Want alleen als we samen scherp zijn op veiligheid kunnen we ongevallen voorkomen!

Reef Infra gaat voortvarend aan de slag met de verbeterpunten die uit de audit en de zelfevaluatie naar voren zijn gekomen en gaat vol energie werken aan de volgende stap op de Veiligheidsladder. Op weg naar trede 4!