Nieuws

Ruim 200.000 m2 slijtlagen in korte tijd

31 juli 2018

In de afgelopen dagen is onder zeer warme omstandigheden door de mannen van Reef Infra en Esha Infra Solutions een topprestatie geleverd. Met 1 ploeg en 1 sproeiauto is in 1 dag ruim 50.000 m² oppervlakbehandeling toegepast op de Waddenzeedijk. Hiermee hebben Reef Infra en Esha Infra Solutions een record gevestigd qua aantal m2 dat in een dag met 1 ploeg en 1 sproeiauto is behandeld.

Reef-uit-Oldenzaal-02 

In amper zeven dagen tijd brachten de heren van Reef Infra en Esha onder begeleiding van Hoofduitvoerder Klaas Dijkstra en Projectleider Theun Pietersma in totaal ruim 200.000 m2 slijtlagen aan. Het werkgebied strekte zich uit van het Friese Zurich tot Ternaard en op de Friese Waddeneilanden. Dit alles in opdracht van Wetterskip Fryslân.

Esha Infra Solutions zorgde ervoor dat Eco Periphalt, een bindmiddel op basis van bitumen en koolzaadolie, op tijd werd geleverd en gesproeid op de dijk. Daarna werd op een vakkundige wijze het dijkenwerk afgestrooid met een steenslag 2/6. Een zeer speciale klus onder niet alledaagse omstandigheden, aangezien altijd onder een hoek van 1 op 4 wordt gewerkt. Dat dit speciale ervaring vereist, is logisch en daarnaast dienen de vakmannen goed op elkaar ingespeeld zijn.

“ De weersomstandigheden waren ongekend maar dat we deze tonnen zo snel compleet afgewerkt op de dijk gingen krijgen, is mede dankzij de inzet van deze ploeg van Reef Infra een prestatie van formaat.”

Aldus de mannen van Esha

Bron: Esha Infrasolutions