Nieuws

Start biobased fietsbrug Ritsumasyl

20 juni 2018

Op zaterdag 16 juni zijn de sloopwerkzaamheden rondom de nieuwe biobased fietsbrug in Ritsumasyl gestart.

Bouwfotografe.nl-124_verkleind 

De provincie Fryslân slaat een innovatieve weg in met een biobased brug over het Van Harinxmakanaal bij Ritsumasyl. De nieuwe fietsbrug vervangt de huidige brug over het Van Harinxmakanaal en faciliteert het veilig en comfortabel passeren van klasse Va schepen door het realiseren van een doorvaartbreedte van 17 meter. Het brugdek heeft een lengte van 22 meter en is daarmee de langste biocomposiet fietsbrug. De brug is al een keer opgeknapt en aan vervanging toe vanwege het einde van de technische levensduur.

Gedeputeerde Michiel Schrier: “We hebben hier een prachtig proces doorlopen met opdrachtgever, aannemer, producent en kennisinstellingen. Dat heeft een mooi plan opgeleverd waarin infrastructuur, circulaire economie, innovatie en kennisontwikkeling samenkomen. Daar mogen we als provincie trots op zijn.”

Bron: https://www.drive.frl/tijdlijn/220/

Bekijk de sloop, klik hier.

Dit project is een samenwerking van: Provincie Fryslân, Reef Infra, Delft Infra Composities, Green Pac, Sweco, Witteveen & Bos, Interreg, Spie en Antea Group.

Bouwfotografe.nl-136_verkleind

 

Beweegbare brug in het dorp Ritsumasyl  

En in het dorp Ritsumasyl heeft Reef Infra afgelopen vrijdag 15 juni de nieuwe beweegbare brug geplaatst. https://www.vrij-baan.nl/2018/06/15/ritsumasyl-heeft-weer-een-beweegbare-brug/

Bouwfotografe.nl-61_verkleind