Fietsbrug Blaloweg Zwolle

In Zwolle wordt een nieuwe fietsverbinding aangelegd. Reef Infra plaatst een nieuwe fietsbrug over de Blaloweg in Zwolle. De fietsbrug is in oktober 2015 in delen naar Zwolle gekomen. Op industrieterrein Voorst, langs het Kamperpad, wordt de brug opgebouwd en afgewerkt.

Opdrachtgever:
Gemeente Zwolle
Locatie:
Blaloweg Zwolle
Blaloweg carousel (4)
Blaloweg carousel (3)
Blaloweg carousel (6)
Blaloweg carousel (5)
Blaloweg carousel (1)
Blaloweg carousel (2)

De fietsbrug

De Blalobrug brug wordt een nieuwe hoofdfietsverbinding richting de binnenstad voor fietsers uit de richting Westenholte, Stadshagen en Kampen. Fietsers die richting  bedrijventerrein Voorst moeten, kunnen nog steeds gebruik maken van de oorspronkelijke fietsoversteek over de Blaloweg. De nieuwe fietsbrug is in totaal ca. 51 meter lang en in totaal  7,5 meter breed. Het heeft een fietspad in twee-richtingen dat 5,5 meter breed is. De brug weegt 120 ton en is 7 meter hoog.

Na plaatsing volgen nog enkele afrondingswerkzaamheden waarna de brug, als alles volgens planning verloopt, in december in gebruik genomen kan worden. 

Plaatsing brug

Zaterdagavond 24 oktober tussen 22.30 en 23.30 uur wordt de fietsbrug naar zijn definitieve locatie gereden. De brug  wordt op de voorbouwlocatie naast het Kamperpad op speciaal verrijdbare karretjes voor zwaar transport geplaatst en naar de Blaloweg gereden tot vlak voor de spoorbrug van de Kamperlijn. Zodra de laatste trein uit Kampen rond 1.30 uur ’s nachts is gepasseerd, wordt de Blalobrug verder gereden en op de landhoofden geplaatst.

Omgeving

Geïnteresseerden die de plaatsing van de brug - op 24 oktober - graag willen bijwonen zijn van harte welkom op de locatie. Speciaal voor hen wordt een tribune geplaatst, deze komt te staan bij de oprit richting brug, aan de zijde van het Kamperpad. De locatie is te bereiken via de Veerallee – Kamperweg of via de Grote Voort- Kamperweg. Bezoekers kunnen het beste  op de fiets komen. Diegene die toch met de auto komen, kunnen deze parkeren aan de Grote Voort. Rondom de locatie zijn verkeersregelaars aanwezig. Mensen die de plaatsing liever thuis bekijken, kunnen het volgen via de webcam van Reef Infra.