Herinrichting stationsplein Hengelo

Het stationsplein in Hengelo is een plek waar mensen samenkomen en samenleven. De gemeente Hengelo heeft besloten voor een herinrichting van deze plek omdat het plein toe was aan onderhoud. Daarnaast was het tijd voor modernisering van het huidige busstation en het bergbezinkbassin had een aantal aanpassingen nodig.

Opdrachtgever:
Gemeente Hengelo
Locatie:
Hengelo
Hengelo carousel (2)
Hengelo carousel (4)
Hengelo carousel (5)
Hengelo carousel (1)
Hengelo carousel (6)

Werkzaamheden

Reef Infra, de gemeente Hengelo en de adviseurs van Witteveen en Bos hebben de laatste fase van de voorbereiding samen in een bouwteam gezeten. Wekelijks was intensief overleg tussen opdrachtnemer en opdrachtgever. Deze krachten zijn gebundeld en er is gebruik gemaakt van ieders specifieke expertise met als doel een optimaal uitvoeringsproces en een kwalitatief eindproduct. Op deze manier onderkent en beheerst men samen de risico’s. Naast de technische zaken op de bouwplaats is er in dit project volop rekening gehouden met de omgeving.

De aanleg van het nieuwe busstation en de busbaan is uitgevoerd in beton. Voor de afwerking van het beton is de rolling finisher ingezet. Deze machine heeft gezorgd voor een kwalitatief hoogwaardig resultaat van het beton en is eerder succesvol ingezet op diverse projecten van Strukton Civiel / Reef Infra zoals de Muiderbrug en de Hollandsche brug.

Planning

De start van de herinrichting van het stationsplein was begin september 2011, de werkzaamheden zijn medio 2012 afgerond.

Hengelo image widget